Schaaplekker is dicht
per 31 mei 2018
Wij bedanken
jullie allemaal!
Het was een
mooi avontuur :)
Trustpilot score
Uitstekend 9,7!

Dolly

Dolly werd het meest beroemde schaap ter wereld toen haar geboorte werd aangekondigd door het Roslin Institute in Schotland in 1997. Dolly was het eerste zoogdier ter wereld dat gekloond is. Ze is geboren op 5 juli 1996 uit 3 verschillende moeder.

Haar genetische moeder gaf haar haar DNA. Een 2e schaap leverde het eitje waarin deze DNA werd geïnjecteerd en een 3e schaap droeg het gekloonde embryo. Er waren 276 pogingen nodig voordat het experiment gelukt was. De geboorte van Dolly werd ontvangen als een enorme wetenschappelijke doorbraak. Dolly werd een superster en leek te genieten van alle aandacht.

Leer hoe Dolly is gekloond (Engels)=>

Dolly heeft 6 lammetjes ter wereld gebracht. Ze is ingeslapen toen ze zes en een half jaar oud was nadat ze een long infectie opliep. Dolly's gezondheidsproblemen zijn wellicht het gevolg van het feit dat ze gekloond is uit een zes jaar oud schaap. Dolly has ook last van artritis. Na haar door is Dolly opgezet en zij is nu te zien in het Royal Museum of Scotland.

De Dollies
Nadat Dolly was gecreëerd uit een cel van de borstklier is de rest op ijs gezet. Een aantal jaar later zijn hieruit nog 4 klonen geboren. Deze vierling kreeg de bijnaam De Dollies en zijn exacte genetische kopieën van Dolly. Het bestaan van de Dollies is pas in 2010 bekend gemaakt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »